vanaf 6 maanden

Appel-peren hapje

Ingrediënten:
Appel. €0.40
Peer. €0.69

Bereidingswijze:
Schil de appel en peer en snij ze beide in stukjes. Doe de stukjes in een bakje met een klein laagje water en zet het 4 minuten in de magnetron. Daarna afgieten en pureren met de staafmixer tot een papje.

 

Materialenlijst:
Schilmesje, bakje, water, magnetron, staafmixer

 

 

Mango perzikmoes

 

Ingrediënten:

Mango. €1.79

Perzik.  €0.90

 

Bereidingswijze:

Schil een rijpe mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees klein. Schil een rijpe perzik en verwijder de pit en snij het vruchtvlees klein. Doe de beide vruchten samen en meng met een staafmixer tot een gladde moes. Gebruik eventueel een schepje rijstebloem om de moes wat in te dikken. (Een halve mango met een hele perzik is een erg lekkere verhouding. Zelf kun je dan de rest van de mango op eten met wat yoghurt!)

 

Materialenlijst:

Aardappelschilmesje, een kom, staafmixer

 

 

Bloemkool hapje

ingrediënten

bloemkool. 0,99

margarine/olie. 2,95

 

Bereidingswijze:

Doe de bloemkool roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de bloemkool ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje magarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.